Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ NK TRAILERS S.A.

Η εταιρεία

H NK TRAILERS AE δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής, ανακαίνισης και αναβάθμισης εμπορικών ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, στρατιωτικού εξοπλισμού διοικητικής υποστήριξης (logistics), σιδηροδρομικών βαγονιών και βαρέων μεταλλικών κατασκευών για την χαλυβουργία, διυλιστήρια πετρελαίου και τσιμεντοβιομηχανίες .

Η μητρική μας εταιρεία, ΝΙΚ ΚΙΟΛΕΙΔΗΣ ΑΕΒΕ, ιδρύθηκε το 1963 και  είναι μία από τις παλαιότερες εταιρείες της Ελλάδας που κατασκευάζει όλα τα είδη εμπορικών, στρατιωτικών και σιδηροδρομικών οχημάτων.

Το 1993 ίδρυσε τη NK TRAILERS AE για να ασχοληθεί με την εμπορική πλευρά της NIK KΙΟΛΕΙΔΗΣ  AEΒΕ. Η νέα εταιρεία ανέλαβε επίσης την κατασκευή βιομηχανικών εγκαταστάσεων στο εξωτερικό, παράδειγμα των οποίων είναι τα εργοστάσια και οι γραμμές παραγωγής της ρωσικής εταιρείας Avtotor του Καλίνινγκραντ, όπου παράγονται τα αυτοκίνητα και φορτηγά των BMW, GM, KIA, HYUNDAI και NAC.

Η NK TRAILERS ΑΕ έχει σήμερα το σχεδιασμό, την κατασκευή, την παραγωγή και την εξυπηρέτηση μετά την πώληση όλων των προϊόντων του ομίλου και λειτουργεί, μέσω σύμβασης μίσθωσης μέχρι το 2032, τις εγκαταστάσεις παραγωγής της ΚΙΟΛΕΙΔΗΣ ΑΕΒΕ, στο Βόλο. Έχει αποκτήσει όλες τις άδειες χρήσης των προϊόντων, την τεχνογνωσία και έχει απορροφήσει πλήρως το εργατικό δυναμικό της μητρικής εταιρείας, δηλαδή τους μηχανικούς  έρευνας και σχεδίασης, παραγωγής, ποιοτικού ελέγχου καθώς και το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Το εργοστάσιο

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην πρώτη Βιομηχανική Ζώνη του Βόλου, διαθέτει 28.500 μ2 καλυμμένων χώρων παραγωγής και είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα κατάλληλα μηχανήματα. Διαθέτει αυτοματοποιημένες γραμμές ρομποτικής συγκόλλησης, κοπής CNC πλάσματος και φλόγας, θερμαινόμενους θαλάμους βαφής και μεταλλοβολής, είναι πλήρως πιστοποιημένο με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ISO, UIC, ERRI, ORRE, TSI και είναι εγγεγραμμένος πιστοποιημένος κατασκευαστής στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ (NATO CAGE κωδικός G1310).

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια ενδεικτική, αλλά όχι περιορισμένη, λίστα προϊόντων που η εταιρεία παράγει, ανακατασκευάζει, ανανεώνει και εκσυγχρονίζει:

 1. 1. Στρατιωτικά Οχήματα όλων των τύπων, τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα

  – Ημιρυμουλκούμενα δεξαμενών καυσίμων

  – Βυτιοφόρα τροφοδοσίας Αεροσκαφών (Fast Refuellers – Bowsers)

  – Βαρέα ημιρυμουλκούμενα χαμηλής φόρτωσης για τη μεταφορά αρμάτων μάχης και βαρέων οχημάτων

  – Όλοι οι τύποι κλωβών (θωρακισμένοι, EMI, RFI, EMP, TEMPEST)

  – Κινητά Νοσοκομεία

  – Ολοκληρωμένα στρατόπεδα 1.000 ατόμων.

  – Εκσυγχρονισμός των ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ BMP-1

  – Εκσυγχρονισμός των ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ M-113

  – Θωρακισμένα οχήματα.

 2. 2. Εμπορικά οχήματα

  – Ημιρυμουλκούμενα δεξαμενών καυσίμων και νερού (αλουμινίου, χάλυβα κλπ.)

  – Ημιρυμουλκούμενα δεξαμενών LPG

  – Ανατρεπόμενα φορτηγά

  – Πυροσβεστικά οχήματα

  – Ημιρυμουλκούμενα μεταφοράς τσιμέντου

  – Ημιρυμουλκούμενα μεταφοράς κοντέινερ κλπ.

 3. 3. Σιδηροδρομικά βαγόνια

  – Ανοικτού και κλειστού τύπου

  – Μεταφοράς όλων των ειδών καυσίμων

  – Μεταφοράς Υγραερίου (LPG)

  – Μεταφοράς κοντέινερ

  – Μεταφοράς σκύρων, σιδηρομεταλεύματος κλπ

 4. 4. Μεταλλικές Κατασκευές

  – Για τις βιομηχανίες χάλυβα

  – Για τις βιομηχανίες τσιμέντου

  – Βάσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα, ενός και δύο αξόνων

  – Για πυλώνες ανεμογεννητριών

  – Για μεταλλικά κτίρια

  – Κοντέινερ, γραφείων, κατοικιών, στρατώνων, σχολείων κλπ.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η εταιρεία δύναται να σχεδιάζει και να κατασκευάζει σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του πελάτη της.

Το εργοστάσιο του Βόλου βρίσκεται σε ιδανική θέση, αφού απέχει μόλις 4,5 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Βόλου και συνδέεται με το σιδηροδρομικό δίκτυο μέσω του οποίου μπορεί εύκολα να φτάσει σε όλη τη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη. Το εργοστάσιο, οποτεδήποτε χρειασθεί, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ελεύθερη τελωνιακή ζώνη, επιτρέποντας την παραγωγή και την εξαγωγή σε τρίτες χώρες (μη μέλη της ΕΕ) χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε ΦΠΑ, δασμών κ.λπ.

Η παραγωγική δυναμικότητα αυτού του εργοστασίου είναι πάνω από 2.000 οχήματα ετησίως σε μία βάρδια.

28500M2 καλυμμένων χώρων παραγωγής
2000Παραγωγική δυναμικότητα οχήματα ετησίως σε μία βάρδια
60Χρόνια συσσωρευμένης τεχνογνωσίας και πρωτοπορίας στον κλάδο της παραγωγής τροχοφόρων οχημάτων
4Χιλιόμετρα από το λιμάνι του Βόλου
Milestones

Timeline

March, 1963

Η μητρική μας εταιρεία, ΝΙΚ ΚΙΟΛΕΙΔΕΣ Α.Ε.Β.Ε., ιδρύθηκε το 1963 και είναι μία από τις παλαιότερες εταιρείες της Ελλάδας που κατασκευάζει όλα τα είδη εμπορικών, στρατιωτικών και σιδηροδρομικών οχημάτων.

February, 1993

Το 1993 ίδρυσε τη NK TRAILERS AE για να ασχοληθεί με την εμπορική πλευρά της NIK KΙΟΛΕΙΔΗΣ AEΒΕ. Η νέα εταιρεία ανέλαβε επίσης την κατασκευή βιομηχανικών εγκαταστάσεων στο εξωτερικό, παράδειγμα των οποίων είναι τα εργοστάσια και οι γραμμές παραγωγής της ρωσικής εταιρείας Avtotor του Καλίνινγκραντ, όπου παράγονται τα αυτοκίνητα και φορτηγά των BMW, GM, KIA, HYUNDAI και NAC.

March, 2032

Η NK TRAILERS S.A. έχει σήμερα το σχεδιασμό, την κατασκευή, την παραγωγή και την εξυπηρέτηση μετά την πώληση όλων των προϊόντων του ομίλου και λειτουργεί, μέσω σύμβασης μίσθωσης μέχρι το 2032, τις εγκαταστάσεις παραγωγής της ΝΙΚ ΚΙΟΛΕΙΔΕΣ Α.Ε., στο Βόλο. Έχει αποκτήσει όλες τις άδειες χρήσης των προϊόντων, την τεχνογνωσία και έχει απορροφήσει πλήρως το εργατικό δυναμικό της μητρικής εταιρείας, δηλαδή τους Μηχανικούς έρευνας και σχεδίασης, παραγωγής, ποιοτικού ελέγχου καθώς και το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.